"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet İstatistik Komitesi Kurumumuza Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi -


Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet İstatistik Komitesi Kurumumuza Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet İstatistik Komitesi 6-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Kurumumuza çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Azerbaycan Heyetini misafir eden Kurum Başkanımız Dr. Erhan Çetinkaya iki Kurum arasında imzalanması öngörülen Mutabakat Zaptının imza aşamasına gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca söz konusu Mutabakat Zaptı ile uzun yıllardır devam eden işbirliğimizin daha da güçleneceğini ve yeni çalışmaların yürütülmesine imkan sağlayacağını belirtti.


Program, TÜİK Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu'nun Azerbaycan Devlet İstatistik Komitesinin değerli temsilcilerini ülkemizde ve Kurumumuzda ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiği açış konuşmaları ile başladı. Sayın KADIOĞLU konuşmasında, Kurum olarak dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan gelecek her türlü talebi karşılamaya hazır olduklarını ve teknik anlamda birlikte çok daha değerli çalışmaların yürütüleceğini belirtti.



Azerbaycan Devlet İstatistik Komitesi Başkan Yardımcısı Yusif Yusifov, Azerbaycan istatistik sistemi, istatistik alt yapısı, veri derleme ve yayımlama süreçleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu'nun kendilerini misafir etmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.



Kurumumuz Dış İlişkiler Daire Başkanı Betül Taşdemir ise iki Kurum arasında geçmişe yönelik işbirliğine değinirken, 2000 yılından bu yana yapılan ziyaretler ile bilgi ve deneyim paylaşımının öneminden bahsetti.



Söz konusu çalışma ziyareti kapsamında, Azerbaycan Devlet İstatistik Komitesi heyeti TÜİK'in ilgili Daire Başkanlıkları ile görüşmeler yaparak, önümüzdeki aylarda istatistik alanında imzalanacak olan işbirliği mutabakat zaptı çerçevesinde yürütülecek konuların belirlenmesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kurumumuz tarafından heyete ayrıca, "Kalite Yönetimi Sistemi" ve İstatistik Kurumları için Genel Faaliyet Modeli (GAMSO) ile Genel İstatistiksel Bilgi Modeli (GSIM) konularında TÜİK uygulamaları hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.


Azerbaycan Devlet İstatistik Komitesi heyet ziyareti, programın genel değerlendirmesinin ardından sona erdi.