"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

Ankara Üniversitesi Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 2. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayına Kurumumuzca katılım sağlandı. -


Ankara Üniversitesi Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 2. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayına Kurumumuzca katılım sağlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemlerine yakın ilgi duyan bilim insanları ve uygulayıcılar için; Ankara Üniversitesi, Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜCAUM) tarafından yapılan çalıştay, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili kamu kurumlarını, özel sektörü ve coğrafya bölümlerini bir araya getirdi. Coğrafi Bilgi Sistemleriyle yapılan çalışmaların, ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı çalıştaya TÜİK Başkan Yardımcısı Sn. Tuğba DEĞİRMENCİ ve Metaveri Sistemleri ve Sınıflamalar Daire Başkanı Sn. Birkan ERGÜÇ, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin geçmişi, bugünü ve geleceği ile ilgili yaptıkları sunumlarla konuşmacı olarak katılım sağladılar. Kamu, özel sektör ve akademisyenlerden oluşan 250 kişilik geniş bir katılımcı kitlesiyle gerçekleştirilen çalıştay, iş birlikleri açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.