"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

"IPA MBP 2019 Çok Yararlananlı İstatistik İşbirliği Programı"nın Kapanış Toplantısı Kurumumuzda Gerçekleştirildi -


"IPA MBP 2019 Çok Yararlananlı İstatistik İşbirliği Programı"nın Kapanış Toplantısı Kurumumuzda Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları kapsamında Kurumumuz tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, uygulanmaya ise 1 Eylül 2021 tarihinde başlanan "IPA MBP 2019 Çok Yararlananlı İstatistik İşbirliği Programı"nın "Kapanış Toplantısı" 7 Mart 2024 tarihinde Kurumumuz Konferans Salonu'nda 114 davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.



Toplantıya, Merkezi Finans ve İhale Birimi, SESRIC ve program faaliyetlerine katılım sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Kurumumuz üst yönetimi, daire başkanları, grup başkanları ve proje liderleri katılım sağladı. Toplantı esnasında Program süresince yapılan proje faaliyetleri ve sonuçları değerlendirilip, yapılan sunumlarda projeden elde edilen kazanımlar, proje çıktıları ve ilgili alanlarda birimlerin son dönemde yaptığı öne çıkan çalışmalara yer verildi.



IPA MBP 2019 Programı kapsamında yürütülen "Hibe ve Hizmet Sözleşmeleri" altında Ulusal Hesaplar, Fiyat İstatistikleri, Kısa Dönemli İş İstatistikleri, Çevresel ve Ormancılık İstatistikleri, İletişim ile Kalite Yönetimi konularında toplam 12 alt proje yer aldı. Alt projeler kapsamında toplam 28 danışmanlık alımı yapılmış olup, AB ülkelerine 10 çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Ayrıca 308 yurtdışı toplantısı ile 121 yurtdışı eğitimine katılım sağlandı. Program kapsamında 14 Kurum personeli Eurostat, Polonya ve Hollanda İstatistik Ofislerinde staj programlarına katıldı.