"Türkiye'nin Bilgi Kaynağı"

Loading...

Kurumumuzun Kurumsal Katkısıyla Kurum Başkan Yardımcımız Doç. Dr. İbrahim DEMİR ve EAMER İşbirliğiyle "7. Uluslararası Araştırmacılar, İstatistikçiler ve Genç İstatistikçiler (IRSYSC 2023)" Kongresi'ne 02- 05 Kasım 2023 Tarihleri Arasında Katılım Sağlandı -


Kurumumuzun Kurumsal Katkısıyla Kurum Başkan Yardımcımız Doç. Dr. İbrahim DEMİR ve EAMER İşbirliğiyle "7. Uluslararası Araştırmacılar, İstatistikçiler ve Genç İstatistikçiler (IRSYSC 2023)" Kongresi'ne 02- 05 Kasım 2023 Tarihleri Arasında Katılım Sağlandı


Kurumumuzun kurumsal iş birliği ile İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü tarafından 02- 05 Kasım 2023 tarihleri arasında, "7. Uluslararası Araştırmacılar, İstatistikçiler ve Genç İstatistikçiler Kongresi (IRSYSC 2023)" İstanbul Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirilmiştir.



Kongre, ulusal ve uluslararası altyapıya sahip akademisyenler, araştırmacılar, lisans ve lisansüstü öğrenciler olmak üzere çeşitli disiplinlerden delegeler arasında doğrudan etkileşimi kolaylaştırmayı, yeni fikirlerin ve pratik deneyimlerin paylaşılmasına olanak sağlanmasının yanı sıra araştırma işbirliklerini teşvik etmek ve gelecekteki çabalar için küresel ortaklıklar kurmak amaçlanmıştır.

Kongre, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (UAK)'nın, 9 Ağustos 2023 tarihli duyurusunda belirtilen, doçentlik kriterlerine uygun uluslararası bilimsel bir etkinlik olup, katılımcılar bilimsel araştırmalarını, yenilikçi fikirlerini ve uygulama sonuçlarını daha geniş bilim topluluğuyla paylaşma fırsatına sahip olmuştur. Aynı zamanda katılımcılara, sunulan çalışmalarını daha sonra duyurulacak başlıklar altında, yüksek profilli özel sayılı dergilerde ve TÜİK tarafından yayınlanacak uluslararası kitapta, tam metin bildiri olarak yayınlama konusunda eşsiz bir fırsat sunulmuştur.




Kurumumuzun katkılarıyla organize edilen Kongrede, Kurum Başkan Yardımcılarımız Sayın Doç. Dr. İbrahim DEMİR ve Sayın Dr. Furkan METİN'in de katılımı olmuştur. Kongrede, katılımcılar çalışmalarını yüz yüze, çevrim içi veya hibrit olarak sunma imkanı bulmuştur. Tüm sunumların istatistik alanındaki bilimsel ilerlemenin arttırılmasına katkı sağladığı Kongrede, Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanımız Sayın Serhat ATAKUL "davetli konuşmacı" olarak Kurumuz hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştur. Kurum Başkan Yardımcımız Sayın DEMİR'in konuşmasının ardından kongrenin devam ettiği süre boyunca, Kurumumuzdan 6 kişi online, 17 kişi (Mrk: 15 kişi, Blg. Md: 2 kişi) yüz yüze sunum yapmıştır ve TÜİK Tanıtım Standında görevli olan Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden 2 personelimiz dahil olmak üzere toplam 25 kişi katılım sağlamıştır. Ayrıca TÜİK İstanbul Bölge Müdürümüz Sayın Ali İhsan YÜCEDAĞ da bizzat katılarak çalışmalarımıza destek vermiştir.





Kongre sonunda, Organizasyon Komitesi tarafından başarılı bulunan `İstatistiksel Etik ve Araştırma Becerileri' konulu çalışmalarıyla Imane ZERYOUH, Latifa BELFAKIR ve Mohammed MOUBTASSIME `TÜİK Özel Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır.